måndag 28 november 2011

Pappardelle con Salsicca e Piselli

Idag har H testat ett recept ur "KokKonstens Italien" som han fick av sin mamma när han fyllde år. Enkelt och jättegott. Rätten kommer från Lombardia.

500 g pappardelle (breda band av äggpasta)

Såsen:
ca 250 g rå fläskkorv (utan skinn)
2½ dl vispgrädde
2 dl gröna ärtor
salt & peppar
50 g riven parmesanost

Såsen: Värm en stor teflonpanna på medelvärme. Tryck ut korvsmeten direkt i pannan och stek den tills den fått lite färg (ca 5 min). Rör om hela tiden så att alla klumpar löses upp. Ta upp köttet med hålslev, lägg det på en skärbräda och finhacka det.
Torka ur stekpannan och ställ den på medelvärme. Lägg tillbaka korvköttet i pannan, tillsätt grädden och låt allt koka upp. Koka tills grädden tjocknar (ca 5 min). Blanda ner ärter, salt och peppar och låt koka tills ärtorna är mjuka och såsen har kokat ihop (ca 5 min).

Koka under tiden pastan.

Lägg pastan i en grund serveringsskål. Tillsätt såsen och blanda väl. Rör ner osten och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar